Karta z dymkami

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie wypowiedzi NPC (dymki)
natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Karta z dymkami

Post autor: natis » 05 gru 2018, 1:07

Mam problem ze zrobieniem osobnej karty w chat dla samych dymków. Mianowicie gdy ustawiam na nowej karcie, że ma tylko wyświetlać say, yell, emote itd. z zakładki creatures to wówczas w głównym oknie chatu dymki wyświetlają się podwójnie (dana kwestia x2). A w samej zakładce nie pojawia się nic ;/ ktoś spotkał się z podobnym problemem bądź ma pomysł na rozwiązanie tego przypadku?

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 477
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Karta z dymkami

Post autor: Borygo » 05 gru 2018, 8:43

Używasz jakiegoś addony do okienek chatu? Ja od lat stosuję Prat i nigdy nie miałem podobnych problemów.

https://www.curseforge.com/wow/addons/prat-3-0

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Karta z dymkami

Post autor: natis » 05 gru 2018, 11:27

Ok, przetestuje, dzięki :)

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Karta z dymkami

Post autor: natis » 05 gru 2018, 13:02

screen
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.53.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.53.png (2.42 MiB) Przejrzano 136 razy
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.43.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.43.png (2.49 MiB) Przejrzano 136 razy
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.29.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.29.png (1.99 MiB) Przejrzano 136 razy

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Karta z dymkami

Post autor: natis » 05 gru 2018, 13:12

Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.57.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.57.png (2.27 MiB) Przejrzano 135 razy
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.55.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 12.43.55.png (2.35 MiB) Przejrzano 135 razy
Zainstalowałem i jak widać w dalszym ciągu problem jest.
Ale dotyczy on tylko dymków przetłumaczonych, one wyświetlają się 2x, angielskie normalnie, co widać poniżej, dodatkowo Polskie nie pojawiają się w tej zakładce zrobionej pod dymki
Zrzut ekranu 2018-12-05 13.11.36.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 13.11.36.png (1.72 MiB) Przejrzano 135 razy

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Karta z dymkami

Post autor: natis » 05 gru 2018, 13:13

screen2
Zrzut ekranu 2018-12-05 13.11.39.png
Zrzut ekranu 2018-12-05 13.11.39.png (1.73 MiB) Przejrzano 135 razy

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 477
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Karta z dymkami

Post autor: Borygo » 05 gru 2018, 16:58

A nie masz przypadkiem zdublowanego addonu w folderze Addons?

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Karta z dymkami

Post autor: natis » 05 gru 2018, 17:08

Nie mam, jest tylko jeden folder z addonem. Problem jest tylko jak zakładam nową kartę i zaznaczam tylko opcje w zakładce Creature Messages. Jak usunę kartę to wtedy dymki sie nie dublują, tak jaby jedna miała wpływa na drugą. Ale tylko występuje to w tej zakładce Okno Chatu.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 384

Re: Karta z dymkami

Post autor: Platine » 05 gru 2018, 23:09

Może tak jest, że dodatek wrzuca tłumaczenie do okienka domyślnego chatu?

DEFAULT_CHAT_FRAME:AddMessage(colorText..newMessage);

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 143
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Karta z dymkami

Post autor: natis » 06 gru 2018, 19:32

A no chyba, że tak :P i wtedy się dublują bo tłumaczenie przeskakuje z nowej zakładki na główną.
A chciałem sobie zrobić ładnie porządek z dymkami bo czasami w gąszczu spamu chatu, dropu, skilli itp na instancji czy podczas rozbudowanego questa ciężko nadążyć za dymkami ;p

ODPOWIEDZ