Podwójnie wyświetlane dymki

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie wypowiedzi NPC (dymki)
natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 120
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: natis » 09 sie 2018, 13:06

Cześć,
od jakiegoś czasu wszystkie tłumaczenia dymków pojawiają się 2x na chacie, zgłaszałem już to na FB, ale wyszło nowa aktualizacja addona a problem dalej występuje, dlatego odświeżam temat i zamieszczam w zał. screeny.
Załączniki
WoWScrnShot_072518_101925.jpg
WoWScrnShot_072518_101925.jpg (454.4 KiB) Przejrzano 621 razy
WoWScrnShot_072518_191149.jpg
WoWScrnShot_072518_191149.jpg (390.44 KiB) Przejrzano 621 razy
WoWScrnShot_080818_224207.jpg
WoWScrnShot_080818_224207.jpg (439.92 KiB) Przejrzano 621 razy

Gelu
Sergeant
Sergeant
Posty: 30
Frakcja: Przymierze
Rasa: Worgen
Klasa: Druid

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: Gelu » 09 sie 2018, 14:54

Czy masz najnowszą wersje? Czy sprawdzałeś czysta wersje bez innych addonów? U mnie wszystko działa normalnie.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 345

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: Platine » 09 sie 2018, 17:00

Może kolega ma włączone w opcjach dodatku "wyświetlaj oryginalny tekst w linii czatu"
i jeśli nie ma tłumaczenia, to wyświetla się raz tekst oryginalny i drugi raz tekst tłumaczenia, czyli znów oryginalny, bo nie ma tłumaczenia.
Można by to jakoś rozwiązać w samym dodatku, ale czy komuś potrzebne jest wyświetlanie tekstu oryginalnego?

VoldemortH
Posty: 4
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Druid

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: VoldemortH » 09 sie 2018, 20:03

Witam, nie w ten temat ale zrobie offtopic :D czemu od kilkunastu dni żadna osoba (w tym ja) nie dodała sie do grupy na facebooku? (prosba oczekujaca) , chetnie powysylałbym screeny z nieprzetlumaczonymi dymkami i questami (pomoglbym tlumaczyc ale niestety umysl nie angielski :( )

Awatar użytkownika
Buber777
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 236
Lokalizacja: Oslo
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Warrior

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: Buber777 » 09 sie 2018, 20:21

Miałoby to sens , ale u kolegi wyświetlają się na odwrót , dwa polskie tłumaczenia. Sprawdziłem i u mnie jest normalnie, z włączonym oryginalnym tekstem, raz polski i raz angielski.

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 120
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: natis » 09 sie 2018, 22:25

Mam najnowszą wersję, dodam, że miałem ostatnio formata więc wow jest na czysto i addony również zostały wgrane na czysto, dlatego nie wiem o co kaman. Problem zaczął się pojawiać jak bubbles dołączyły do cursa z pierwszą paczką dymków z pre-patcha, tak mi się wydaję. Natomiast podwójnie pojawiają się jedynie kwestie przetłumaczone, kwestie nieprzetłumaczone są normalnie.

VoldemortH
Posty: 4
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Druid

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: VoldemortH » 09 sie 2018, 23:00

aa sprobuj usunac addon, folder cache, sciagnac twitcha - platforme na dysk i sprobowac tam pobrac addon w zakladce mody) :)

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 120
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: natis » 10 sie 2018, 2:08

Wszystko instaluje przez twitcha, spróbuję jeszcze z folderem cash. Addon reinstalowalem już z 3 razy :p

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 438
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: Borygo » 10 sie 2018, 13:30

VoldemortH pisze:
09 sie 2018, 20:03
Witam, nie w ten temat ale zrobie offtopic :D czemu od kilkunastu dni żadna osoba (w tym ja) nie dodała sie do grupy na facebooku? (prosba oczekujaca) , chetnie powysylałbym screeny z nieprzetlumaczonymi dymkami i questami (pomoglbym tlumaczyc ale niestety umysl nie angielski :( )
Już wszyscy dodani, nie wiem czemu FB nie wyświetlił mi żadnej informacji.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 345

Re: Podwójnie wyświetlane dymki

Post autor: Platine » 10 sie 2018, 17:47

natis pisze:
09 sie 2018, 13:06
Cześć,
od jakiegoś czasu wszystkie tłumaczenia dymków pojawiają się 2x na chacie, zgłaszałem już to na FB, ale wyszło nowa aktualizacja addona a problem dalej występuje, dlatego odświeżam temat i zamieszczam w zał. screeny.
A widzisz. wzrok już nie ten nie na tych małych zdjęciach nie dojrzałem, że są 2 polskie takie same teksty.
A dymek przy NPC jest tylko jeden?
Bo wygląda to tak, że addon dostaje 2 zgłoszenia o pojawieniu się dymku.
Prawdopodobnie jest za szybki i trzeba go będzie spowolnić.

Albo jest druga możliwość, że drugie zdarzenie przychodzi innym kanałem.
Dodatek sprawdza 5 zdarzeń chatu:
CHAT_MSG_MONSTER_SAY
CHAT_MSG_MONSTER_PARTY
CHAT_MSG_MONSTER_YELL
CHAT_MSG_MONSTER_WHISPER
CHAT_MSG_MONSTER_EMOTE
i przeważnie kanałem SAY wszystko przychodzi. Ale kolor tekstu jest ten sam, więc idzie z tego samego kanału.

Może na początek spowolnię ci obsługę zdarzenia o 0.5 sek oraz tak, że dopóki nie skończy obsługiwać jednego, drugie nie będzie obsługiwane. Ssprawdź, czy dalej będzie podwójnie.
W załączeniu plik "WoWpoPolsku_Bubbles.lua" (spakowany do ZIP) do podmianki w folderze z addonem.
Załączniki
WoWpoPolsku_Bubbles.zip
spakowany plik programu dodatku
(6.33 KiB) Pobrany 14 razy

ODPOWIEDZ