Classic 1.13

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie questów (misji)
Awatar użytkownika
Buber777
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 266
Lokalizacja: Oslo
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Warrior

Classic 1.13

Post autor: Buber777 » 27 sie 2019, 7:55

Coś to to nie działa :)
Dobry plik jest w pobieralni ? Bo wyglada na identyczny z 8.0 i nie ma classic lua wewnątrz .

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 670
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Classic 1.13

Post autor: Borygo » 27 sie 2019, 8:05

Nasz kochany Platin pomylił się i nie tą wersję wgrał na forum XD

na razie trzeba pobierać z twicha:

https://www.curseforge.com/wow/addons/q ... es/2764925

Arakiel
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 24
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły

Re: Classic 1.13

Post autor: Arakiel » 27 sie 2019, 10:04

niby działa, ale też macie przerywniki w zdaniach w postaci znaków zapytania??

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 670
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Classic 1.13

Post autor: Borygo » 27 sie 2019, 10:05

Arakiel pisze:
27 sie 2019, 10:04
niby działa, ale też macie przerywniki w zdaniach w postaci znaków zapytania??
Już pracujemy nad naprawą tego.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Classic 1.13

Post autor: Platine » 27 sie 2019, 13:16

Problem jest w pliku z polskimi czcionkami (frizquadratatt_pl.ttf)
Te znaczki ? to w rzeczywistości znaki @, tylko czcionka powinna je wyświetlać jako twarde spacje.

Ja niestety nie przetestuję tego w grze, bo wymagany jest aktywny abonament czasowy na Classic.

A próbujcie ten plik TTF (po rozpakowaniu z ZIP). Zmieniłem długość znaku na 261 czyli dokładnie tyle, ile ma spacja (było 265 - może to przeszkadzało). Choć w testach nie wychodził ten błąd.
Załączniki
frizquadratatt_pl.zip
(28.28 KiB) Pobrany 10 razy

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 670
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Classic 1.13

Post autor: Borygo » 27 sie 2019, 13:45

Platine pisze:
27 sie 2019, 13:16
Problem jest w pliku z polskimi czcionkami (frizquadratatt_pl.ttf)
Te znaczki ? to w rzeczywistości znaki @, tylko czcionka powinna je wyświetlać jako twarde spacje.

Ja niestety nie przetestuję tego w grze, bo wymagany jest aktywny abonament czasowy na Classic.

A próbujcie ten plik TTF (po rozpakowaniu z ZIP). Zmieniłem długość znaku na 261 czyli dokładnie tyle, ile ma spacja (było 265 - może to przeszkadzało). Choć w testach nie wychodził ten błąd.
Plik podmieniłem i nic nie pomogło.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Classic 1.13

Post autor: Platine » 27 sie 2019, 13:57

Hmm. Nie mam pomysłu.
A spróbuj jeszcze podmienić ten plik z załącznika.
Jest to zupełnie pierwotny plik z czcionkami.
Znak @ jest wyświetlany jako @.

Jak to nie wyjdzie, to będziemy musieli zrezygnować z funkcji niełamania automatycznego linii po tzw. sierotkach.
Załączniki
frizquadratatt_pl_old.zip
(28.4 KiB) Pobrany 12 razy

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 670
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Classic 1.13

Post autor: Borygo » 27 sie 2019, 14:08

niestety też nie działa, dalej bez zmian.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Classic 1.13

Post autor: Platine » 27 sie 2019, 14:23

OK, a jeszcze jedna próba - używając tego starego pliku z czcionkami.
Załaduj proszę zmieniony plik: QuestData_pl_classic.lua
Załączniki
QuestData_pl_classic.zip
(1.08 MiB) Pobrany 35 razy

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 670
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Classic 1.13

Post autor: Borygo » 27 sie 2019, 14:29

Działa!

Przetestowałem i na obu czcionkach działa poprawnie.

ODPOWIEDZ