wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie questów (misji)
vascov
Posty: 3
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły
Klasa: Mag

wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: vascov » 14 sie 2019, 14:22

Dlaczego nie wyświetla się tłumaczenie questów w grze, wypakowałem do folderu interface/addons czy muszę coś jeszcze zrobić ???

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 686
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: Borygo » 14 sie 2019, 15:47

vascov pisze:
14 sie 2019, 14:22
Dlaczego nie wyświetla się tłumaczenie questów w grze, wypakowałem do folderu interface/addons czy muszę coś jeszcze zrobić ???
Hej, zaraz postaramy się coś na to poradzić. Najpierw odpowiedz mi na kilka pytań:

1. jaką wersję addonu pobrałeś
2. na jakim serwerze grasz i jaki ma patch
3. czy po wejściu do folderu interface/addons masz w nim folder od addony, czy od razu pliki. Jeśli folder czy w tym folderze są pliki od addony, czy kolejny folder?
4. czy po wejściu do gry, w oknie wyboru postaci masz po lewej stronie nad przyciskiem Menu, przycisk od AddOns i czy w nim widać nasz addon?

Na razie chyba tyle wystarczy, potem pomyślimy dalej.

vascov
Posty: 3
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły
Klasa: Mag

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: vascov » 14 sie 2019, 16:15

Witam

1. wersja 1.12.0 - 1.12.1
2. serwer Kronos, patch 1.12
3. mam tam wrzucone inne addony script memory ustawiony na zero
4. tak mam i addon widac bez bledow tzn. nie jest na czerwony kolor po właczeniu i wyłączeniu "Load out of date Addons"

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 686
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: Borygo » 14 sie 2019, 19:31

W takim razie potrzebujemy informacji z lua error, by uruchomić trzeba wpisać komendy w czat:


/console scriptErrors 1 a potem
/reload

Po tym powinno wyskoczyć okienko z błędami i potrzebujemy całą zawartość.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 489

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: Platine » 15 sie 2019, 10:57

Dodatek questów do wersji 1.12 (czyli Vanilla) nie był modyfikowany od kilku miesięcy, więc nic nie powinno się w nim niepoprawnego dziać. Ale dla pewności - pobrałem paczkę 1.12.1 z naszego serwera, rozpakowałem w folderze z dodatkami i uruchomiłem grę - na serwerze VanillaGaming.
Po uruchomieniu dodatek potwierdza uruchomienie się i ładnie mi questy wyświetla - tłumaczenia w oddzielnym oknie.

Obrazek

vascov
Posty: 3
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły
Klasa: Mag

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: vascov » 16 sie 2019, 1:13

Wywaliłem wszystkie addony wrzucilem samo spolszczenie i działa, nie działał razem z addonem "Extended QuestLog" dzięki za pomoc i sorry za kłopot.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 686
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: Borygo » 16 sie 2019, 6:46

Niema problemu, też dzięki temu coś nowego się dowiedzieliśmy.

Miłego grania.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 489

Re: wow 1.12.1 nie tłumaczy questów.

Post autor: Platine » 16 sie 2019, 8:59

Powiedzałbym inaczej - addon działał, tylko nie miał gdzie prawidłowo wypisywać tłumaczenia - skoro nie było standardowego okna z questami.

ODPOWIEDZ