Problem z addonem

W tym dziale znajdziesz pomoc w kwestiach natury technicznej, a także asystę przy problemach z kontem.
Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 599
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problem z addonem

Post autor: Borygo » 13 gru 2018, 16:37

Ostatnie co mogę zrobić to udostępnić ci mój plik. W folderze World of Warcraft/_retail_/Interface/addons usuń WoWpoPolsku_Quests, po czym ściągnij poniższy plik


https://drive.google.com/file/d/1CwFolO ... sp=sharing

Jeśli to nie pomoże, to zostaje czekać na naszego informatyka Platine.

Aleris
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 11
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: SkylLens#21810

Re: Problem z addonem

Post autor: Aleris » 14 gru 2018, 11:21

Niestety nadal nic, trochę szkoda, no ale mówi się trudno i trzeba czekać.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 422

Re: Problem z addonem

Post autor: Platine » 14 gru 2018, 19:09

Witam,
po tej komendzie /console scriptErrors 1 i następnie /reload
powinno ci wyskakiwać okienko z błędami gry, gdy takie zaistnieją.

Ale ja bym bardziej spodziewał się jakiegoś konfliktu z innym addonem.
Najbezpieczniej powyłączać wszystkie inne dodatki i wtedy sprawdzić co się dzieje.
Prześlij też okno z listą dodatków jakie aktualnie używasz.

Przycisk PrintScreen i masz już zrzucony ekran z gry.
Czekamy na te zdjęcia.

EDIT:
Zaktualizowałem dodatek Quests do wersji 8.1.0 poprawiając jednocześnie obsługę płci gracza.
Proszę pobrać kompletny instalator dodatku.

Aleris
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 11
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: SkylLens#21810

Re: Problem z addonem

Post autor: Aleris » 14 gru 2018, 21:52

Jeżeli chodzi o addony jakich używam to będą to
- Bagnon,
- DBM,
- GTFO,
- Pawn,
- TidyPlates.
Nie wydaje mi się by to była wina któregoś z nich.
Co do komendy to właśnie przed chwilką spróbowałem, niestety nie wyświetla mi żadnego błędu LUA.
I pytanie, chodzi o dodatki w grze? Jeżeli tak to mam wszystkie do BfA.

Aleris
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 11
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: SkylLens#21810

Re: Problem z addonem

Post autor: Aleris » 14 gru 2018, 22:05

Po pobraniu nowego patcha nic się nie zmieniło, treść questa wygląda tak jak na załączonym screenie.
Załączniki
quest.png
quest.png (288.36 KiB) Przejrzano 1489 razy

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 599
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problem z addonem

Post autor: Borygo » 14 gru 2018, 22:14

Pewnie ślepy zaułek i nie wiem czy to ma znaczenie, ale grasz na Windowsie, czy OSX (Mac)?

Edit:
A próbowałeś wyłączyć wszystkie addony i pozostawić tylko WoWpoPolsku?
I czy próbowałeś też drugi nasz addon od dymków?

Aleris
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 11
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: SkylLens#21810

Re: Problem z addonem

Post autor: Aleris » 14 gru 2018, 22:26

Gram oczywiście na Windowsie, a co do wyłączenia innych addonów to tak próbowałem. Ten addon od dymków mam i działa bardzo dobrze, czasem tylko trafi się coś nie przetłumaczone, poza tymi nielicznymi zdaniami wszystko jest w pełni po polsku.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 422

Re: Problem z addonem

Post autor: Platine » 15 gru 2018, 13:30

Na zdjęciu widzę, że dodatek nie jest w stanie prawidłowo określić numeru ID questu (0).
Choć dodatek stara się to zrobić na różne sposoby, żadna z metod nie udaje mu się.
A jak już zaakceptujesz quest, to z QuestLoga bez problemu pobiera ID zadania.
Popatrzę, może w jakiś inny sposób da się dla ciebie określić ten ID...

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 422

Re: Problem z addonem

Post autor: Platine » 15 gru 2018, 15:29

To zróbmy może jeszcze jeden test.

Podstawową funkcją określania numeru ID aktualnego questu jest funkcja GetQuestID()

1. Otwórz okno pobierania questu od NPC (czyli wyświetl pobierany quest)
2. Wciśnij / aby otworzyć pole wpisywania tekstu do chata
3. Wpisz komendę: /dump GetQuestID()
4. Wciśnij ENTER

Co się pojawi w oknie chatu po wydaniu tej komendy?

Aleris
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 11
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: SkylLens#21810

Re: Problem z addonem

Post autor: Aleris » 17 gru 2018, 16:20

Po wpisaniu tej komendy wyskakuje mi coś takiego:
Dump: value=GetQuestID()
[1]=0

ODPOWIEDZ