Problemy z addonem

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie questów (misji)
Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 726
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo » 20 wrz 2019, 8:31

Cass pisze:
19 wrz 2019, 21:03
W wowa zacząłem grać niedawno, pobrałem najnowszy addon (ale później też go aktualizowałem) i ten błąd jest cały czas.
Pobrałeś addon dla Legionu, czy mam rozumieć, że grasz na prywatnym serwerze, na którym jest zainstalowany Legion, czy grasz na Retail (czyli serwerze oficialnym od blizzarda) i aktualnie robisz zadania z legionu?

Cass
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass » 20 wrz 2019, 12:55

Gram na privie

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 726
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo » 20 wrz 2019, 13:16

Cass pisze:
20 wrz 2019, 12:55
Gram na privie

Na początku spróbujmy najprostszej metody, usuń nasz addon z folderu AddOns i dopiero wtedy skopiuj do niego rozpakowaną wersję dla Legionu:

panel.wowpopolsku.pl/files/WoWpoPolsku_Quests_70300_2019-08-29.zip
(skopiuj ten link do przeglądarki, nie mogę z niego zrobić niestety hiperlinku)

Uruchom grę i sprawdź czy błąd zniknął, potem wyłącz grę i podmień bazę na najnowszą:

https://wowpopolsku.pl/download1.php

I tak jak wyżej, uruchom grę i sprawdź jaki jest rezultat.



Po wszystkim możesz z dumą nazwać się testerem addonu na wersję Legion :D No i oczywiście napisz nam o wynikach, dzięki temu dowiemy się gdzie może leżeć błąd. Wtedy będziemy mogli działać dalej i starać się poprawić błąd.

Cass
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass » 20 wrz 2019, 14:45

Wow jestem testerem fajnie :D błąd nie zniknął niestety ani razu

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 726
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo » 20 wrz 2019, 16:30

Cass pisze:
20 wrz 2019, 14:45
Wow jestem testerem fajnie :D błąd nie zniknął niestety ani razu
Co mogę powiedzieć innego, jak GRATULACJE :P

Podejrzewałem że taki będzie efekt, ale warto było spróbować. Zaraz zgłoszę błąd naszemu programiście Platine i on już będzie z tym walczył.

Cass
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass » 20 wrz 2019, 17:05

A dziękuję i powodzenia w takim razie ;)

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 531

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine » 21 wrz 2019, 11:17

Problem ze znakami @ to tylko problem z czcionkami.
Używamy specjalnie spreparowanego plik o nazwie "frizquadratatt_pl.ttf" , który w miejscu znaku @ ma spację.
Plik ten był ostatnio modyfikowany, aby w wersji Classic prawidłowo był odczytywany.
W wersji dla Legionu (7.3) jest plik używany także w wersji 8.2 i tam działał poprawnie:
frizquadratatt_pl.ttf o wielkości 59392 bajtów
Ale spróbuj podmienić w folderze FONTS dodatku ten plik na najnowszy, przygotowany dla wersji Classic:
frizquadratatt_pl.ttf o wielkości 57784 bajtów
Oba pliki czcionek są w załączniku (spakowane do ZIP).
Załączniki
frizquadratatt_pl-Classic.zip
wersja Classic
(28.44 KiB) Pobrany 143 razy
frizquadratatt_pl-80200.zip
wersja 80200
(29.21 KiB) Pobrany 143 razy

Cass
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass » 21 wrz 2019, 12:44

Plik wersji Classic działa! Wielkie dzięki :D

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 726
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo » 21 wrz 2019, 16:20

Cass pisze:
21 wrz 2019, 12:44
Plik wersji Classic działa! Wielkie dzięki :D
Fantastycznie że działa, dzięki za pomoc i zgłoszenie błędu.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 531

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine » 22 wrz 2019, 12:42

Ja też się cieszę. Potwierdziło to, że plik czcionek z Classic działa bez problemów we wszystkich wersjach Wow'a.
Użyję go zatem w następnych instalatorach.
P.S. ten plik z Classic poprawiał nasz kolega mrcake47 któremu jeszcze raz dziękujemy.

ODPOWIEDZ