Problemy z addonem

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie questów (misji)
Awatar użytkownika
Rouoko
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 17
Frakcja: Horda

Re: Problemy z addonem

Post autor: Rouoko » 21 cze 2019, 16:35

Z nowej wersji:
Gdy rozmawiam z fly masterem w Zuldazar przy great seal.
4x ...aceWoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests-8.05.lua:1019: bad argument #1 to 'gsub' (string expected, got nil)
[C]: in function `gsub'
...aceWoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests-8.05.lua:1019: in function `QTR_Gossip_Show'
...aceWoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests-8.05.lua:1005: in function <...aceWoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:978>

Locals:
(*temporary) = nil
(*temporary) = """
(*temporary) = """
(*temporary) = "string expected, got nil"

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine » 21 cze 2019, 17:16

Jak się ten NPC dokładnie nazywa, bo widzę, że jest problem z odczytaniem jego nazwy z jego okienka.
Chyba, że ten problem dotyczy Fly Masterów. Zaraz sprawdzę bezpośrednio w grze.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine » 21 cze 2019, 17:51

Masz rację, kolego. Przy tego typu NPC (Wind Master) nie otwiera się okno rozmowy z nim, tylko od razu mapa podróży. Zrobiłem odpowiednią poprawkę w dodatku QUESTS. Do pobrania cały instalator z naszego serwera z datą 2019-06-20.

Awatar użytkownika
Rouoko
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 17
Frakcja: Horda

Re: Problemy z addonem

Post autor: Rouoko » 24 sie 2019, 14:55

Błędy przy rozmowach z npc nie dającymi questów.
► Pokaż Spoiler
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine » 25 sie 2019, 22:08

Naprawione.
Trzeba pobrać nową instalkę.

Maxior02
Posty: 1
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Maxior02 » 26 sie 2019, 14:33

Zawsze na początku jak się zaloguję to wywala błąd.
► Pokaż Spoiler
Czemu tak się dzieje ?

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine » 26 sie 2019, 17:09

To już inny dodatek - UI. Był przygotowany i testowany w wersji 7.3.0
Widocznie coś w wersji 8.2 zmienili w układzie okien.

A komunikat błędu wskazuje na problem w linii dodatku nr 1490.
Mamy tam instrukcję:
FriendsFrameTab4:HookScript("OnClick", UiT_onFriendTab4Frame);

Postaw na początku tej linii 2 znaki '-' (to potraktuje całą linię jako komentarz)

-- FriendsFrameTab4:HookScript("OnClick", UiT_onFriendTab4Frame);

ODPOWIEDZ