Brak wyświetlania questu

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie questów (misji)
Halen
Posty: 3

Brak wyświetlania questu

Post autor: Halen » 20 sty 2019, 21:44

Mam problem z tłumaczeniem w questach a konkretnie pokazuje mi wszystko po angielsku lub po przełączeniu na polski tylko nagrodę za wykonanie go bez treści questa :/

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 670
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Brak wyświetlania questu

Post autor: Borygo » 20 sty 2019, 23:42

Hej, aby móc pomóc potrzebujemy następujące informacje:

1. Na jakim serwerze grasz global, czy priv. Jeśli priv to jaka wersja pacha jest.
2. Skąd pobrałeś addon (nasze forum, czy skądś indziej i kiedy), oraz w jakiej wersji
3. Wrzuć screen jak wygląda okno z questem
4. Wyłącz wszystkie addony i pozostaw nasz addon, czy coś się zmieniło?
5. Pokaż logi z błędu lua, jeśli nie wyświetlają się trzeba zrobić następującą rzecz:

W oknie czatu w grze wpisz
/console scriptErrors 1
a następnie
/reload
po pojawieniu się okna z błędami skopiuj zawartość

Halen
Posty: 3

Re: Brak wyświetlania questu

Post autor: Halen » 21 sty 2019, 17:17

1. priv BlackHand 7.3.5
2. Tutaj z "pobierz addon" wersja Legion
3.https://zapodaj.net/09424816b53d6.jpg.html https://zapodaj.net/1dbf9505d28ce.jpg.html
4. Bez mian
5. Po wpisaniu tej komendy wychodzi
Message: ...ace\AddOns\WoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:1416: attempt to index global 'QTR_PC' (a nil value)
Time: 01/21/19 17:00:02
Count: 3
Stack: ...ace\AddOns\WoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:1416: attempt to index global 'QTR_PC' (a nil value)
[C]: ?
...ace\AddOns\WoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:1416: in function `QTR_ExpandUnitInfo'
...ace\AddOns\WoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:887: in function `QTR_QuestPrepare'
...ace\AddOns\WoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:810: in function <...ace\AddOns\WoWpoPolsku_Quests\WoWpoPolsku_Quests.lua:790>

Locals:

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Brak wyświetlania questu

Post autor: Platine » 22 sty 2019, 10:17

No i wszystko jasne.
Addon wykazuje błąd w linii 1416. Chce uzyskać dostęp do zmiennej QTR_PC, ale taka zmienna nie została prawidłowo ustawiona w systemie. Wieczorem poprawię to w tym patchu i będzie działać.

Halen
Posty: 3

Re: Brak wyświetlania questu

Post autor: Halen » 22 sty 2019, 17:44

Oki :D Daj znać jak już będzie można próbować :)

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 475

Re: Brak wyświetlania questu

Post autor: Platine » 23 sty 2019, 7:53

Trzeba pobrać nową wersję dodatku.

ODPOWIEDZ