Na początek wielkie dzięki za usunięcie @ z dialogów! Niestety względem ich zniknięcia pojawiły się teraz dodatkowe spacje między słowami. Dałoby się to naprawić czy jest to po prostu skutek usunięcia małpek? Sorka i jeszcze raz dzięki!
Spacje między słowami w WoW po polsku na WoW Classic
Re: Spacje między słowami w WoW po polsku na WoW Classic
Winę za to ponosi plik z czcionką. Teraz zamiast znaków @ (wyłączający sierotki) mamy w tłumaczeniu znak "twardej" spacji czyli znak Chr(255). I w tym miejscu czcionka znaku jest tak jakoś szeroka, zamiast być identyczna ze znakiem zwykłej spacji. Jakby ktoś zajął się tą czcionką w pliku frizquadratatt_pl.ttf to rozwiązałoby to całą sprawę.
Próbowałem pogrzebać w czcionce, ale niestety coś mi się nie udaje tego ogarnąć? Ktoś inny chętny spróbować?
Witam, miło mi poinformować, że kolega Michał przygotował dla nas odpowiedni plik czcionki frizquadratt_pl z poprawioną szerokością znaku twardej spacji.
Proszę o pobranie go z linku poniżej, zapisaniu w folderze Font dodatku Classic (nadpisując istniejący plik) i przetestowanie działania, czy nie występują już zbyt duże odległości w wyświetlaniu tekstu przy tzw. "sierotkach", czyli części zdania, które nie powinny występować samotnie na końcu linijki z tekstem.
https://panel.wowpopolsku.pl/files/friz ... att_pl.ttf
Proszę o pobranie go z linku poniżej, zapisaniu w folderze Font dodatku Classic (nadpisując istniejący plik) i przetestowanie działania, czy nie występują już zbyt duże odległości w wyświetlaniu tekstu przy tzw. "sierotkach", czyli części zdania, które nie powinny występować samotnie na końcu linijki z tekstem.
https://panel.wowpopolsku.pl/files/friz ... att_pl.ttf
- Kalinkus
- Frakcja: Przymierze
- Rasa: Człowiek
- Klasa: Paladyn
- BattleTag: Kalinkus#2587
- Kontakt:
Platine czcionka działa dobrze
Gloria Victis