Dodatek wow po polsku

Rozmowy o naszych dodatkach i tłumaczeniach
Awatar użytkownika
Kalinkus
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 380
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Dodatek wow po polsku

Post autor: Kalinkus » 06 cze 2020, 17:41

Witam dziś włączam grę i słyszę że dodatek wow po polsku uruchomiono :) co za nowość super
Gloria Victis

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 602

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Platine » 08 cze 2020, 16:34

Tak, komunikaty głosowe.
Tu masz listę ostatnich zmian:
Change Log

Awatar użytkownika
Orina
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 283
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Klasa: Kapłan

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Orina » 18 lip 2020, 23:19

W związku z dodanymi komunikatami głosowymi - razem z Borysem prosimy, by komunikaty głosowe były nie narzucone z góry. O ile komunikat głosowy po zalogowaniu się do gry "dodatek został uruchomiony' jest do przeżycia, to informacja o braku tłumaczenia przy każdym tekście bez polskiej wersji mocno irytuje. Problemem to będzie zwłaszcza przy wejściu nowego dodatku, gdyż tam zadań nieprzetłumaczonych będzie od groma.

Najlepiej by było komunikaty potraktować tak jak opcjonalną funkcję tłumaczenia nagłówków czy wyświetlania okna tłumaczenia online w grze. :)
El Psy Congroo

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 602

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Platine » 21 lip 2020, 19:10

W ustawieniach dodatku jest opcja "komunikaty głosowe", którą można wyłączyć.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 740
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Borygo » 21 lip 2020, 19:45

Platine pisze:
21 lip 2020, 19:10
W ustawieniach dodatku jest opcja "komunikaty głosowe", którą można wyłączyć.
Bardziej chodzi o to, że opcja jest włączona z automatu, a nie każdy wie że do opcji można zaglądnąć. Gdy niedawnej aktualizacji weszły komunikaty głosowe, miałem kilka zapytań na FB jak je wyłączyć.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 602

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Platine » 22 lip 2020, 16:49

Czyli chodzi o ustawienie domyślne tej opcji.
Zrobię ją domyślnie wyłączoną.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 740
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Borygo » 22 lip 2020, 19:08

Platine pisze:
22 lip 2020, 16:49
Czyli chodzi o ustawienie domyślne tej opcji.
Zrobię ją domyślnie wyłączoną.
Wspaniale, dziękuje.

Awatar użytkownika
Orina
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 283
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Klasa: Kapłan

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Orina » 03 sie 2020, 22:29

Już wcześniej widziałam to, ale dziś tak sobie pomyślałam nad tym. Mianowicie, czasem w zadaniach brakuje nam tłumaczenia progressu. Jest to wynikiem braku tekstu na stronie wowhead.com z której ściągamy dane, lub nie zapisywaniem przez addon tego tekstu, gdyż po raz drugi nie zawsze gracz gada z NPC dającym questa, a podczas oddawania mechanika omija tekst z progressem.

Obecnie, gdy zadanie jest przetłumaczone po części, pojawia się test "Dobrze ci idzie, YOUR_NAME." - wiem, że taka komenda jest wstawiona, by było cokolwiek a nie pusta ramka.

Mam taką prośbę w takim razie do ciebie, Platine. Czy dałbyś radę stworzyć system, który by analizował bazę i wyświetlał w panelu moderacji zadania, w których brak jest progressu po polsku a tekst po ENG mamy w bazie?






El Psy Congroo

Awatar użytkownika
Kalinkus
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 380
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Kalinkus » 04 sie 2020, 18:30

orina te zadanie jest przetłumaczone 30027 sprawdz to jest po po prostu błąd addonu wyśfietlenia dodtaku
Gloria Victis

Awatar użytkownika
Orina
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 283
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Klasa: Kapłan

Re: Dodatek wow po polsku

Post autor: Orina » 04 sie 2020, 21:35

Kalinkus pisze:
04 sie 2020, 18:30
orina te zadanie jest przetłumaczone 30027 sprawdz to jest po po prostu błąd addonu wyśfietlenia dodtaku

Przeczytaj jeszcze raz mój post, a następnie się wypowiadaj. POSTĘP jest pusty, którego brak w wowheadzie, w grze istnieje, bo sprawdzałam to. Masz jeszcze screeny, prościej już opisać tego się nie da.
El Psy Congroo

ODPOWIEDZ