Problemy w dodatku Tooltips

Dodatek wyświetlający spolszczenia itemów, spelli i talentów
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 979

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Platine »

Ale mimo wszystko tak pozmieniali, że jeśli tylko cokolwiek zmienię (tłumaczenie) w oryginalnym oknie Tooltip, to od razu jest przewracana pierwotna wersja. Zatem zostaje jedynie opcja z wyświetlaniem tłumaczenia w oddzielnym oknie.
Okno oryginalne można wyłączyć w ustawieniach dodatku.

* wersja dodatku z datą 2022-11-17
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Kalinkus
Posty: 739
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Kalinkus »

to czekamy
Gloria Victis
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 979

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Platine »

Na co czekasz? Dodatek jest u nas w Pobierz Addon.
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Kalinkus
Posty: 739
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Kalinkus »

Platine pisze: 19 lis 2022, 10:24 Na co czekasz? Dodatek jest u nas w Pobierz Addon.
no wersja jest z 15
Gloria Victis
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 979

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Platine »

Oj Kalinkus, ale ty czarujesz.
Na naszym forum jest zawsze najnowsza wersja. Robocza, eksperymentalna, testowa.
Nie aktualizuję na Curse wersji roboczych dodatków, dopiero jak dodatek jest już sprawdzony, potwierdzony przez ekipę.

Obrazek
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Kalinkus
Posty: 739
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Kalinkus »

jak w temacie opisy itemow czasem mi sie zawieszają i zostają na ekranie gry
Załączniki
WoWScrnShot_120222_111208.jpg
WoWScrnShot_120222_111208.jpg (676.09 KiB) Przejrzano 396 razy
Gloria Victis
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 979

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Platine »

Jeśli masz włączone wyświetlanie oryginalnego okna po angielsku, to nasze okienko z tłumaczeniem zamyka się wraz z zamknięciem okiena oryginalnego. Jeśli natomiast okno oryginalne jest wyłączone, to zamknięcie naszego okna z tłumaczeniami przywiązane jest do przedmiotu - jak odjedziesz kursorem z przycisku przedmiotu, nasze okienkp to wykryje i powinno się zamknąć. Ale jak zrobisz to bardzo szybko, to czasami system nie zdąży zdefiniować sobie funkcji zamykania na danym przedmiocie i nasze okienko nie ma jak się zamknąć. Zdarza się to bardzo rzadko. Ale w dodatku z dnia 2022-11-28 jest dodatkowy mechanizm czasowy: jeśli najdziesz na inny przedmiot lub czar, a dodatek zauważy, że nasze okienko jest otwarte dłużej niż 10 sekund, to wpierw zamknie te wiszące okienko. Czyli jak zawiśnie nasze okienko z tłumaczeniami, to należy po 10 sekundach najechać na inny przedmiot.
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Erdzio
Posty: 400
Frakcja: Horda
Rasa: Worgen
BattleTag: Erdzio#2624

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Erdzio »

Obrazek

Na discordzie ktoś zgłosił taki błąd. Ponoć dochodzi do niego, kiedy rzuca spelle myszką zamiast klawiaturą, tj. klika lewym na ikonki z paska akcji (1-9).

Chętnie sam bym to przetestował, ale nie mam ani abo, ani dodatku póki co :P
Nie samymi questami worgen żyje, dymki też trzeba tłumaczyć. I Gossipy. No i książki... I Filmy, i Cinematici też...
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 979

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Platine »

Ale komunikat dotyczy dodatku Quests.
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Borygo
Posty: 931
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy w dodatku Tooltips

Post autor: Borygo »

Nowy dodatek do WoW ma ledwo ponad tydzień, więc wiele addonów jeszcze się z nim gryzie, nie wywalając lua error. Mi wysypywał się addon od bagów gdy używałem blizzardowe Edit Mode od UI. Na razie usuną dodatki i jeszcze raz je zainstalował i zaczęło działać. U mnie też na innych addonach przestały się pojawiać takie błedy, chociaż ja nic nie robiłem.
ODPOWIEDZ