Lua Error

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie wypowiedzi NPC (dymki)
Awatar użytkownika
Raxr
Posty: 3
Frakcja: Przymierze
Rasa: Draenei
Klasa: Mag

Lua Error

Post autor: Raxr » 04 cze 2018, 20:49

Witam.

Pozwoliłem sobie zainstalować dodatki spolszczające grę i o ile wszystkie pozostałe działają wyśmienicie, to "Bubbles" niestety nie działa tylko pojawia się okno z błędem:
Obrazek Obrazek Obrazek
Próbowałem usunąć wszystkie dodatki - bez efektu. Usunąłem grę oraz wszystkie pozostałości i zainstalowałem od nowa - również bez efektu.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 332

Re: Lua Error

Post autor: Platine » 04 cze 2018, 22:17

Dzięki za czujność.
Przyczyną jest brak ładowania bazy tłumaczeń BUBBLES_PL.lua
bo w linii 1257 mamy NPC nazwanego jako: Grillok "Darkeye"
I właśnie te cudzysłowia w nazwie wszystko popsuły, bo są w formule: ["Grillok "Darkeye":2101560904"]=

Zaraz coś zaradzę na to i wystawię nową instalkę z bieżącą datą.

Awatar użytkownika
Raxr
Posty: 3
Frakcja: Przymierze
Rasa: Draenei
Klasa: Mag

Re: Lua Error

Post autor: Raxr » 04 cze 2018, 22:23

Nie ma problemu. Robicie świetną robotę więc chociaż tak mogę pomóc.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 332

Re: Lua Error

Post autor: Platine » 04 cze 2018, 22:35

Sprawdź teraz nowy instalator.

Awatar użytkownika
Raxr
Posty: 3
Frakcja: Przymierze
Rasa: Draenei
Klasa: Mag

Re: Lua Error

Post autor: Raxr » 04 cze 2018, 23:28

Na tą chwilę wygląda, że jest wszystko ok. Co prawda jak na razie trafiłem na rozmowy nieprzetłumaczone jeszcze ale na pewno prawidłowo zapisują się one w pliku WoWpoPolsku_Bubbles.lua.
Dziękuję za pomoc. Jak zbiorę więcej danych to podeślę na serwer.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 332

Re: Lua Error

Post autor: Platine » 05 cze 2018, 18:03

Tak, sporo jest jeszcze w bazie rozmów nieprzetłumaczonych i jakoś nie ma chętnych do tłumaczenia.

Awatar użytkownika
Kalinkus
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 187
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Re: Lua Error

Post autor: Kalinkus » 05 cze 2018, 20:08

Platine mam pytanie czy będą się w tych dymkach się wyświetlać też
Gloria Victis

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 332

Re: Lua Error

Post autor: Platine » 05 cze 2018, 20:38

Jeśli addon nie znajdzie tłumaczenia, to wyświetli oryginalny tekst.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 409
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error

Post autor: Borygo » 18 lip 2018, 10:00

W jednym z dungeonów znalazłem taki błąd

Obrazek

Dodatkowo powiem, że w linijce Count wartość liczbowa rośnie bardzo szybko i niemożna zamknąć okienka Lua Error.

natis
Knight-Lieutenant | Blood Guard
Knight-Lieutenant | Blood Guard
Posty: 108
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Lua Error

Post autor: natis » 18 lip 2018, 12:40

Jak włączyć Lua Error?

ODPOWIEDZ