Błedy LUA

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie wypowiedzi NPC (dymki)
Awatar użytkownika
Rouoko
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 10
Frakcja: Horda

Błedy LUA

Post autor: Rouoko » 23 kwie 2018, 17:57

Błędy takie jak na screenie.
Tu


Obrazek

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 334

Re: Błedy LUA

Post autor: Platine » 24 kwie 2018, 17:18

Zastanawiam się tylko co to jest za plik o nazwie "WoWpoPolsku_Bubbles-1.03.lua".
W naszym dodatku jest plik "WoWpoPolsku_Bubbles.lua"

Mniejsza z tym. W linii 78 jest przywołanie metody: child:GetNumRegions()
a child jest kolejną ramką na aktualnym ekranie gry: child = select(i, WorldFrame:GetChildren())

Jak testowałem, działało prawidłowo.
Na jakim serwerze to sprawdzasz?
Wersja patcha....

Awatar użytkownika
Rouoko
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 10
Frakcja: Horda

Re: Błedy LUA

Post autor: Rouoko » 26 kwie 2018, 21:31

Draenor, 7.3.5 aktualna wersja addonu z waszej strony. Podczas Dungeonu miałem ten błąd.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 409
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Błedy LUA

Post autor: Borygo » 26 kwie 2018, 22:10

Rouoko pisze:
26 kwie 2018, 21:31
Draenor, 7.3.5 aktualna wersja addonu z waszej strony. Podczas Dungeonu miałem ten błąd.
Platine chodzi o serwer global, czy priv, chodź trochę na około zadał pytanie :D

Nie kojarzę takiego Priva, więc podejrzewam że grasz na globalu.

Awatar użytkownika
Kalinkus
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 187
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn
BattleTag: Kalinkus#2587
Kontakt:

Re: Błedy LUA

Post autor: Kalinkus » 01 maja 2018, 1:25

Date: 2018-05-01 01:25:16
ID: 2
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ...e\AddOns\WoWpoPolsku_Bubbles\WoWpoPolsku_Bubbles.lua line 32:
Attempt to access forbidden object from code tainted by an AddOn
Debug:
[C]: GetNumRegions()
...e\AddOns\WoWpoPolsku_Bubbles\WoWpoPolsku_Bubbles.lua:32:
...e\AddOns\WoWpoPolsku_Bubbles\WoWpoPolsku_Bubbles.lua:29
Locals:
(*temporary) = ForbiddenNamePlate1 {
0 = <userdata>
UnitFrame = ForbiddenNamePlate1UnitFrame {
}
GetAdditionalInsetPadding = <function> defined @Interface\AddOns\Blizzard_NamePlates\Blizzard_NamePlates.lua:392
ApplyOffsets = <function> defined @Interface\AddOns\Blizzard_NamePlates\Blizzard_NamePlates.lua:374
OnRemoved = <function> defined @Interface\AddOns\Blizzard_NamePlates\Blizzard_NamePlates.lua:361
OnAdded = <function> defined @Interface\AddOns\Blizzard_NamePlates\Blizzard_NamePlates.lua:338
GetPreferredInsets = <function> defined @Interface\AddOns\Blizzard_NamePlates\Blizzard_NamePlates.lua:403
OnOptionsUpdated = <function> defined @Interface\AddOns\Blizzard_NamePlates\Blizzard_NamePlates.lua:368
}

AddOns:
Swatter, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AckisRecipeList, v7.3.0.1
AckisRecipeListQuickScan, v7.3.0.1
Arh, v1.6.4
AskMrRobot, v57
AucAdvanced, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucFilterBasic, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucFilterOutlier, v7.6.5736.5459(/embedded)
AucMatchUndercut, v7.6.5736.5585(/embedded)
AucScanData, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucStatHistogram, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucStatiLevel, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucStatPurchased, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucStatSales, v7.6.5736.5598(/embedded)
AucStatSimple, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucStatStdDev, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucStatWOWEcon, v7.6.5736.5613(/embedded)
AucUtilAHWindowControl, v7.6.5736.5575(/embedded)
AucUtilAppraiser, v7.6.5736.5727(/embedded)
AucUtilAskPrice, v7.6.5736.5599(/embedded)
AucUtilAutoMagic, v7.6.5736.5732(/embedded)
AucUtilCompactUI, v7.6.5736.5715(/embedded)
AucUtilEasyBuyout, v7.6.5736.5725(/embedded)
AucUtilFixAH, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
AucUtilItemSuggest, v7.6.5736.5651(/embedded)
AucUtilPriceLevel, v7.6.5736.5633(/embedded)
AucUtilScanButton, v7.6.5736.5631(/embedded)
AucUtilScanFinish, v7.6.5736.5725(/embedded)
AucUtilScanProgress, v7.6.5736.4979(/embedded)
AucUtilScanStart, v7.6.5736.5725(/embedded)
AucUtilSearchUI, v7.6.5736.5731(/embedded)
AucUtilSimpleAuction, v7.6.5736.5705(/embedded)
AucUtilVendMarkup, v7.6.5736.4828(/embedded)
Babylonian, v5.1.DEV.332(/embedded)
BagBrother, v
BeanCounter, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
ChatNorris, v
Configator, v5.1.DEV.434(/embedded)
DBMCore, v7.3.26
DBMDefaultSkin, v
DBMPartyLegion, v
DBMStatusBarTimers, v
DBMTombofSargeras, v
DebugLib, v5.1.DEV.337(/embedded)
Enchantrix, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
EnchantrixBarker, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
ExplorerCoords, v1.6
GarrisonMissionManager, vv55
Grail, v095
GrailQuestsenUS, v25901
HandyNotes, vv1.4.15
HandyNotesArgus, vv0.08
HandyNotesDraenorTreasures, v1.20a
HandyNotesLegionTreasures, v1
HandyNotesTreasureHunter, v1
Informant, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
LibExtraTip, v5.12.DEV.435(/embedded)
MasterPlanA, vA
MogIt, v3.8.4
MogItOneHanded, v3.8.4
MogItOther, v3.8.4
MogItPlate, v3.8.4
MogItRanged, v3.8.4
MogItTwoHanded, v3.8.4
MyRareFinder, v1.3
Notes, v7.8
Overachiever, v0.99.10
OverachieverTabs, v0.99.10
OverachieverTrade, v0.99.10
Postal, vv3.5.8
Recount, vv7.3.5c
ServerHop, v7.3.0.1
SlideBar, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
Storyline, v2.0.13.1
Stubby, v7.6.5736 (TasmanianThylacine)
TipHelper, v5.12.DEV.405(/embedded)
VludsChatMods, v6.00.013
WorldQuestGroupFinder, v0.27
WorldQuestTracker, v
WoWpoPolskuBooks, v1.02
WoWpoPolskuBubbles, v1.02
WoWpoPolskuQuests, v70300.11
WoWpoPolskuSpells, v2.07
BlizRuntimeLib_enUS v7.3.5.70300 <none>
(ck=b45)
Gloria Victis

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 334

Re: Błedy LUA

Post autor: Platine » 02 maja 2018, 11:55

Wygląda na to, że Blizzard zakazał dostępu do funkcji GetNumRegions():
"Attempt to access forbidden object from code tainted by an AddOn"
Tylko czemu ten błąd nie wychodzi u mnie, sprawdzam na globalu 7.3.5
A może wy sprawdzacie na 8.0.1 ?

Awatar użytkownika
Rouoko
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 10
Frakcja: Horda

Re: Błedy LUA

Post autor: Rouoko » 08 maja 2018, 18:39

Nie na pewno jest 7.3.5 Chyba że inny addon blokuje.

Ogólnie jak wygląda gra z tym addonem ktoś wrzuci screena, bo mi nie działa ;/

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 334

Re: Błedy LUA

Post autor: Platine » 09 maja 2018, 16:49

W głównym artykule tego wątku jest opis:
viewtopic.php?f=20&t=89
Zdjęcia z tłumaczeniem są w 4 poście.

ODPOWIEDZ