Problemy z addonem

W tym dziale znajdziesz pomoc w kwestiach natury technicznej, a także asystę przy problemach z kontem.
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Borygo
Posty: 909
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo »

Cass pisze: 19 wrz 2019, 21:03 W wowa zacząłem grać niedawno, pobrałem najnowszy addon (ale później też go aktualizowałem) i ten błąd jest cały czas.
Pobrałeś addon dla Legionu, czy mam rozumieć, że grasz na prywatnym serwerze, na którym jest zainstalowany Legion, czy grasz na Retail (czyli serwerze oficialnym od blizzarda) i aktualnie robisz zadania z legionu?
Private | Scout
Cass
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass »

Gram na privie
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Borygo
Posty: 909
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo »

Cass pisze: 20 wrz 2019, 12:55Gram na privie

Na początku spróbujmy najprostszej metody, usuń nasz addon z folderu AddOns i dopiero wtedy skopiuj do niego rozpakowaną wersję dla Legionu:

panel.wowpopolsku.pl/files/WoWpoPolsku_Quests_70300_2019-08-29.zip
(skopiuj ten link do przeglądarki, nie mogę z niego zrobić niestety hiperlinku)

Uruchom grę i sprawdź czy błąd zniknął, potem wyłącz grę i podmień bazę na najnowszą:

download1.php

I tak jak wyżej, uruchom grę i sprawdź jaki jest rezultat.



Po wszystkim możesz z dumą nazwać się testerem addonu na wersję Legion :D No i oczywiście napisz nam o wynikach, dzięki temu dowiemy się gdzie może leżeć błąd. Wtedy będziemy mogli działać dalej i starać się poprawić błąd.
Private | Scout
Cass
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass »

Wow jestem testerem fajnie :D błąd nie zniknął niestety ani razu
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Borygo
Posty: 909
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo »

Cass pisze: 20 wrz 2019, 14:45 Wow jestem testerem fajnie :D błąd nie zniknął niestety ani razu
Co mogę powiedzieć innego, jak GRATULACJE :P

Podejrzewałem że taki będzie efekt, ale warto było spróbować. Zaraz zgłoszę błąd naszemu programiście Platine i on już będzie z tym walczył.
Private | Scout
Cass
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass »

A dziękuję i powodzenia w takim razie ;)
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 922

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine »

Problem ze znakami @ to tylko problem z czcionkami.
Używamy specjalnie spreparowanego plik o nazwie "frizquadratatt_pl.ttf" , który w miejscu znaku @ ma spację.
Plik ten był ostatnio modyfikowany, aby w wersji Classic prawidłowo był odczytywany.
W wersji dla Legionu (7.3) jest plik używany także w wersji 8.2 i tam działał poprawnie:
frizquadratatt_pl.ttf o wielkości 59392 bajtów
Ale spróbuj podmienić w folderze FONTS dodatku ten plik na najnowszy, przygotowany dla wersji Classic:
frizquadratatt_pl.ttf o wielkości 57784 bajtów
Oba pliki czcionek są w załączniku (spakowane do ZIP).
Załączniki
frizquadratatt_pl-Classic.zip
wersja Classic
(28.44 KiB) Pobrany 379 razy
frizquadratatt_pl-80200.zip
wersja 80200
(29.21 KiB) Pobrany 365 razy
Private | Scout
Cass
Posty: 6

Re: Problemy z addonem

Post autor: Cass »

Plik wersji Classic działa! Wielkie dzięki :D
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Borygo
Posty: 909
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problemy z addonem

Post autor: Borygo »

Cass pisze: 21 wrz 2019, 12:44 Plik wersji Classic działa! Wielkie dzięki :D
Fantastycznie że działa, dzięki za pomoc i zgłoszenie błędu.
Awatar użytkownika
WoWpoPolsku Team
Platine
Posty: 922

Re: Problemy z addonem

Post autor: Platine »

Ja też się cieszę. Potwierdziło to, że plik czcionek z Classic działa bez problemów we wszystkich wersjach Wow'a.
Użyję go zatem w następnych instalatorach.
P.S. ten plik z Classic poprawiał nasz kolega mrcake47 któremu jeszcze raz dziękujemy.
Zablokowany