Problemy w dodatku Quests
Re: Problemy w dodatku Quests
Został nam zgłoszony błąd - nasz addon nie działa w połączeniu z addonem Immersion jak na zdjęciu:
https://cdn.discordapp.com/attachments/ ... /image.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/ ... /image.png
El Psy Congroo
- Kalinkus
- Frakcja: Przymierze
- Rasa: Człowiek
- Klasa: Paladyn
- BattleTag: Kalinkus#2587
- Kontakt:
Message: ...ace/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua attempt to get length of field 'texts' (a nil value)
Time: Mon Jul 17 01:04:19 2023
Count: 2
Stack: ...ace/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua attempt to get length of field 'texts' (a nil value)
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function `QTR_Storyline_OFF'
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function `QTR_Translate_Off'
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function `f'
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function <...ace/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua:1288>
Locals: nr = 1
string_ID = "26228"
texts = <table> {
1 = ""
}
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = "attempt to get length of field 'texts' (a nil value)"
QTR_quest_EN = <table> {
26228 = <table> {
}
title = "Livin' the Life"
0 = <table> {
}
}
QTR_quest_ID = 26228
Original_Font2 = "Fonts\FRIZQT__.ttf"
Time: Mon Jul 17 01:04:19 2023
Count: 2
Stack: ...ace/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua attempt to get length of field 'texts' (a nil value)
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function `QTR_Storyline_OFF'
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function `QTR_Translate_Off'
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function `f'
[string "@Interface/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua"] in function <...ace/AddOns/WoWpoPolsku_Quests/WoWpoPolsku_Quests.lua:1288>
Locals: nr = 1
string_ID = "26228"
texts = <table> {
1 = ""
}
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = "attempt to get length of field 'texts' (a nil value)"
QTR_quest_EN = <table> {
26228 = <table> {
}
title = "Livin' the Life"
0 = <table> {
}
}
QTR_quest_ID = 26228
Original_Font2 = "Fonts\FRIZQT__.ttf"
Gloria Victis
Tak, widzę dwa zgłoszenia nie działania dodatku z Immersion i StoryLine.
Coś oni musieli pozmieniać w swoich dodatkach. Już nie będę szukać przyczyny.
W nowej wersji All-in-One nikt jeszcze nie zgłaszał nie działającej współpracy z tymi dodatkami.
Coś oni musieli pozmieniać w swoich dodatkach. Już nie będę szukać przyczyny.
W nowej wersji All-in-One nikt jeszcze nie zgłaszał nie działającej współpracy z tymi dodatkami.
Cześć, gram na Classic Era. Odkryłem u siebie taki problem, że gdy zainstaluję dodatek przez CurseForge, to jest problem z polskimi znakami. Przykładowo rozmawiając z Tharnariun Treetender w Darkshore dostajemy tekst: "Witaj, Człowieku. Jestem Tharnariun Treetender", lecz gdy dodatek zainstaluje przez CurseForge wtedy dostajemy coś takiego: "Witaj, $R7. Jestem Tharnariun Treetender".
Jaasau pisze: ↑28 paź 2023, 11:18 Cześć, gram na Classic Era. Odkryłem u siebie taki problem, że gdy zainstaluję dodatek przez CurseForge, to jest problem z polskimi znakami. Przykładowo rozmawiając z Tharnariun Treetender w Darkshore dostajemy tekst: "Witaj, Człowieku. Jestem Tharnariun Treetender", lecz gdy dodatek zainstaluje przez CurseForge wtedy dostajemy coś takiego: "Witaj, $R7. Jestem Tharnariun Treetender".
Siema, mam mały problem ze zrozumieniem gdzie dokładnie jest błąd. Ponieważ $R7 to nie polskie znaki, tylko kod z addonu. Pobrałem z CurseForge najnowszą wersję addonu na wersję Classic Era i u mnie wszystko działa poprawnie.
Moja postać nazywa się Peonek.
Nie wiem czy to pomoże, ale skasuj addon i zainstaluj go jeszcze raz. Czekam na informacje czy coś to pomogło.
Zainstalowałem dodatek przez CurseForge raz jeszcze, to samo. Wydawało mi się że to coś z polskimi znakami, ponieważ mam wrażenie że problem pojawiał się w słowach z polskimi znakami. Czy mozesz zweryfikować u tego samego NPC w Darkshore?
To tylko przykład, od czasu do czasu zauważam coś takiego.
To tylko przykład, od czasu do czasu zauważam coś takiego.
Chwilę mi zajęło odkrycie co jest nie tak, bo u mnie wszystko działało poprawnie. Okazało się, że na Cursforge i na Forum są złe wersje addona. To link do poprawnie działającej wersji:
https://panel.wowpopolsku.pl/files/WoWp ... -09-07.zip
Dodatkowo powiem , że $R7 to kod od rasy w naszym addonie.
Zaraz zgłoszę to, by Platine poprawił pliki.
https://panel.wowpopolsku.pl/files/WoWp ... -09-07.zip
Dodatkowo powiem , że $R7 to kod od rasy w naszym addonie.
Zaraz zgłoszę to, by Platine poprawił pliki.
Na CurseForge jest już wersja z daty 2023.09.07
Witam, po ostatniej aktualizacji zauważyłem problem z widocznymi formułkami w questach typu new line, your_gender. Problem nie jest jednostkowych a w większości questów.
- Załączniki
-
- WoWScrnShot_012824_184846.jpg (115.25 KiB) Przejrzano 10752 razy
Tak, problem dotyczył zadań w części Progress i Completion. Naprawione.