Tego typu paski postępu o ile dobrze pamiętam były co najmniej od Pandarii - tak pokazywało zdaje się reputację u tych łosi związanych z farmą typu Gina Mudclaw czy jak jej tam było
Problem z addonem
Re: Problem z addonem
A mógłbyś podejrzeć komendą /fstack jak ten element się nazywa w grze?
Zaraz spróbuję znaleźć Chromie, bo jeszcze nie udało mi się dotrzeć do Ardenweald. A póki co udało mi się wychwycić takie coś:
Jakbym miał strzelać, to jest to "<4> GreetingText." (czwóreczka pojawia się na najechaniu na ten "Gossip"). Cosiek tego typu przewija się w kilku miejscach, kiedy mamy u jakiejś postaci zadania. W Maldraxxus często się na takie trafia, choć zazwyczaj przekaz ten sam - daj mi spokój, zajmij się sobą
Jakbym miał strzelać, to jest to "<4> GreetingText." (czwóreczka pojawia się na najechaniu na ten "Gossip"). Cosiek tego typu przewija się w kilku miejscach, kiedy mamy u jakiejś postaci zadania. W Maldraxxus często się na takie trafia, choć zazwyczaj przekaz ten sam - daj mi spokój, zajmij się sobą
Nie samymi questami worgen żyje, dymki też trzeba tłumaczyć. I Gossipy. No i książki... I Filmy, i Cinematici też...
Mam i Chromie
Nie samymi questami worgen żyje, dymki też trzeba tłumaczyć. I Gossipy. No i książki... I Filmy, i Cinematici też...
OK, wydaje się, że jest to element o nazwie: NPCFriendshipStatusBar
Jakbyś jeszcze najechał na "serduszko", może ten element będzie bardziej jednoznaczny?
Jakbyś jeszcze najechał na "serduszko", może ten element będzie bardziej jednoznaczny?
Tutaj mamy do czynienia z paradoksem. Wyświetla się ramka QuestFrame (dlatego mamy przycisk z ID questu), ale wyświetlany jest powyżej BIEŻĄCE ZADANIA tekst gossip.Erdzio pisze: ↑27 lis 2020, 18:17 Jakbym miał strzelać, to jest to "<4> GreetingText." (czwóreczka pojawia się na najechaniu na ten "Gossip"). Cosiek tego typu przewija się w kilku miejscach, kiedy mamy u jakiejś postaci zadania. W Maldraxxus często się na takie trafia, choć zazwyczaj przekaz ten sam - daj mi spokój, zajmij się sobą
Ale mam wszystkie potrzebne dane i przebuduję addon na takie sytuacje.
Prośba o przetestowanie tego zdarzenia nowym dodatkiem:
https://panel.wowpopolsku.pl/files/WoWp ... -11-28.zip
Po najechaniu na serduszko:
Obecnie wygląda to tak, więc nic nie zasłania (na szczęście nie nabijałem reputacji u Chromie XD):
Jak znajdę "paradoks", podeślę zrzut.
Obecnie wygląda to tak, więc nic nie zasłania (na szczęście nie nabijałem reputacji u Chromie XD):
Jak znajdę "paradoks", podeślę zrzut.
I jeszcze to, bo w ogniu zmian patcha się chyba zawieruszyło gdzieś zgłoszenie:
Nie zgrywa/wczytuje tych opcji wyboru. Po najechaniu pojawiają się jasnoniebieskie <5>.
Nie zgrywa/wczytuje tych opcji wyboru. Po najechaniu pojawiają się jasnoniebieskie <5>.
W patchu 9 jest problem z drugą częścią gossipu - brakuje funkcji GetNumGossipOptions() mówiącej ile jest jeszcze dodatkowych elementów w oknie Gossip. A do elementów tymczasowych (z numerkiem po kropce) nie dobiorę się. Trzeba będzie poszukać innej metody.