Lua Error - błędy po uruchomieniu gry.

W tym dziale znajdziesz pomoc w kwestiach natury technicznej, a także asystę przy problemach z kontem.
Awatar użytkownika
nukey
Posty: 2
Frakcja: Horda
Rasa: Krwawe elf
Klasa: Rycerz śmierci
BattleTag: E69#2999

Lua Error - błędy po uruchomieniu gry.

Post autor: nukey » 20 wrz 2018, 18:32

Witam, otóż od jakiegoś czasu używam wszystkich addonów które są na WoWPoPolsku.pl

-Quests
-Bubbles
-Books
-UI
-Spells

Posiadam najnowszą wersję gry BFA, czyli taką która aktualnie jest dostępna.

Dodatki które posiadam w folderze AddOns wyglądają następująco:

Obrazek

Błędy które ukazują się w grze: Lua Error:

Kod: Zaznacz cały

Message: Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:1490: attempt to index global 'FriendsFrameTab4' (a nil value)
Time: Thu Sep 20 18:15:35 2018
Count: 1
Stack: Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:1490: attempt to index global 'FriendsFrameTab4' (a nil value)
Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:1490: in main chunk

Locals: UiT_version = "1.04"
UiT_Font = "Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\Fonts\frizquadratatt_pl.ttf"
StartCollection = 0
StartTalent = 0
UiT = <unnamed> {
 0 = <userdata>
}
UiT_waitTable = <table> {
}
UiT_waitFrame = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = nil
(*temporary) = true
(*temporary) = nil
(*temporary) = <function> defined *:OnClick:1
(*temporary) = "attempt to index global 'FriendsFrameTab4' (a nil value)"
----

Kod: Zaznacz cały

Message: (null)
Time: Thu Sep 20 18:15:57 2018
Count: 3
---

Kod: Zaznacz cały

Message: Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:119: attempt to index global 'ChatConfigCategoryFrameTitle' (a nil value)
Time: Thu Sep 20 18:16:06 2018
Count: 1
Stack: Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:119: attempt to index global 'ChatConfigCategoryFrameTitle' (a nil value)
[C]: ?
Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:119: in function <Interface\AddOns\WoWpoPolsku_UI\WoWpoPolsku_UI.lua:15>

Locals:
czy ktoś wie skąd te problemy, i jak je naprawić?

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 484
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error - błędy po uruchomieniu gry.

Post autor: Borygo » 20 wrz 2018, 18:36

Podczas pobierania addonów nie zauważyłeś że WoWpoPolsku-UI i WoWpoPolsku-Spells są tylko pod Legion, co oznacza ze nie są kompatybilne z innymi pachami.

Wystarczy ze je usuniesz a wszystko inne będzie działać.

Awatar użytkownika
nukey
Posty: 2
Frakcja: Horda
Rasa: Krwawe elf
Klasa: Rycerz śmierci
BattleTag: E69#2999

Re: Lua Error - błędy po uruchomieniu gry.

Post autor: nukey » 20 wrz 2018, 18:42

Faktycznie, wszystko działa jak należy! :) Dziękuję ślicznie za pomoc.

A tak z ciekawości, wiadomo kiedy będą te dwa tłumaczenia dostępne pod bfa?

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 484
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error - błędy po uruchomieniu gry.

Post autor: Borygo » 20 wrz 2018, 19:32

WoWpoPolsku-Spells - jak na razie nie mamy w planach tłumaczenia, brak chętnych do tłumaczenia
WoWpoPolsku-UI - z tym nie powiem jak sprawa wygląda, czekam na odpowiedz programisty

ODPOWIEDZ