Problemy z addonem
-
VoldemortH
- Frakcja: Horda
- Rasa: Tauren
- Klasa: Druid
Re: Zadania do przetluamczenia z BfA
Witam, czy nowe cutscenki są możliwe również do tłumaczenia? czy to już zbyt skomplikowane by wgrać w plik gry?
I jeśli chodzi o traity do naszyjnika też damy rade to wdrożyć
?
I jeśli chodzi o traity do naszyjnika też damy rade to wdrożyć
VoldemortH pisze: ↑15 sie 2018, 1:15 Witam, czy nowe cutscenki są możliwe również do tłumaczenia? czy to już zbyt skomplikowane by wgrać w plik gry?
I jeśli chodzi o traity do naszyjnika też damy rade to wdrożyć?
Cześć,
tamten topik jest tylko do zamieszczania jakie zadania są do przetłumaczenia, proszę nie robić offtopów.
Co do cutscenek to tylko Platine wie i mógł by się na ten temat z wypowiedzieć, chodź pewnie do zrobienia jeśli odnalazło by się ścieżkę dostępu.
A jeśli chodzi o tłumaczenie nowych traitów z naszyjnika, to addon od spelli był by do tego idealny, niestety na razie czeka na odkurzenie i może to trochę potrwać.
Zupełnie nie wiem o czym piszesz. Może dlatego, że nie gram w Wow'a.VoldemortH pisze: ↑15 sie 2018, 1:15 Witam, czy nowe cutscenki są możliwe również do tłumaczenia? czy to już zbyt skomplikowane by wgrać w plik gry?
Musiałbyś mi to dokładnie przedstawić, jak 5-cio letniemu dziecku.
I gdzie to mógłbym namierzyć uruchamiając grę.
Chodzi mu o tłumaczenie napisów które można włączyć w opcjach gry, które to z kolei pojawiają się podczas krótkich filmików, przerywników w grze. przykład poniżej:Platine pisze: ↑15 sie 2018, 12:50Zupełnie nie wiem o czym piszesz. Może dlatego, że nie gram w Wow'a.VoldemortH pisze: ↑15 sie 2018, 1:15 Witam, czy nowe cutscenki są możliwe również do tłumaczenia? czy to już zbyt skomplikowane by wgrać w plik gry?
Musiałbyś mi to dokładnie przedstawić, jak 5-cio letniemu dziecku.
I gdzie to mógłbym namierzyć uruchamiając grę.
[youtube][/youtube]
Jak namierzyć to w grze, hmm... jak masz jakąś postać na max lvl (nie wiem czy nie grasz teraz w wowa czy w ogóle) to taki cinematic można uruchomić w Dalaranie u NPC który znajduje się w głównej siedzibie Kadghara, tam mozna uruchomic cinematici o historii ilidari oraz samego khadgara. Jeśli nie posiadasz takiej możliwości to tutaj @Borygo może będzie wstanie pomóc jeśli się znacie osobiście (tak wnioskuję) i udostępni Ci konto z postacią która będzie mogła takowy filmik uruchomić w grze
-
VoldemortH
- Frakcja: Horda
- Rasa: Tauren
- Klasa: Druid
Re: Problemy z addonem
Chodzi mi o tego typu cutscenki czy udałoby się dodać w to polskie napisy.
I przepraszam za offtop, pozdrawiam
Już przerabialiśmy ten temat.
Dodanie czegokolwiek podczas wyświetlania filmików w grze jest traktowane jako modyfikacja plików gry i karane jest permanentnym banem takiego addonu.
Spotkało to już dodatek Voice Acted Quests...
Dodanie czegokolwiek podczas wyświetlania filmików w grze jest traktowane jako modyfikacja plików gry i karane jest permanentnym banem takiego addonu.
Spotkało to już dodatek Voice Acted Quests...
Potwierdzam, potwierdzeniem (ehh moja hipokryzja):
Does Blizzard Entertainment® allow or support other Battle.net® like or emulation servers? Can I host one of these rogue servers?
No. Except as set forth in the next paragraph, Blizzard Entertainment® does not support or condone network play of its games anywhere but Battle.net®. Specifically, you may not host or provide matchmaking services for any of our games or emulate or redirect the communication protocols used by Blizzard Entertainment® in the network feature of its games, through protocol emulation, tunneling, modifying or adding components to the game(s), use of a utility program or any other techniques now known or hereafter developed, for any purpose including, but not limited to network play over the Internet, network play utilizing commercial or non-commercial gaming networks or as part of content aggregation networks without the prior written consent of Blizzard Entertainment®.
a nie można by tego obejść np. dodając po prostu ramkę z tekstem tak jakby na ekran podczas wyświetlania cinematica, taką jakby dodatkową grafikę która by się wyświetlała z tymi napisami i tylko wcześniej po odmierzać czasy ich wyświetlania w danym momencie/fragmencie filmiku. Czy to też nie wchodzi w grę? ;p