Problem z plikiem Lua

W tym dziale znajdziesz pomoc w kwestiach natury technicznej, a także asystę przy problemach z kontem.
Arakiel
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 18
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły

Problem z plikiem Lua

Post autor: Arakiel » 24 wrz 2018, 21:10

wydaje mi się, że zrobiłem wszystko jak w instrukcji a wyskoczył mi taki komunikat:
" Wczytywanie pliku z zapisanymi, nieprzetłumaczonymi danymi
Plik WoWpoPolsku_Quests.lua o rozmiarze 16 bajtów został przesłany na serwer.
Plik WoWpoPolsku_Quests.lua nie jest plikiem zapisu questów dodatku WoWpoPolsku-Quests! "


Edit:
Post przeniesiony do działu pomocy.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 491
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Borygo » 24 wrz 2018, 22:31

Arakiel pisze:
24 wrz 2018, 21:10
wydaje mi się, że zrobiłem wszystko jak w instrukcji a wyskoczył mi taki komunikat:
" Wczytywanie pliku z zapisanymi, nieprzetłumaczonymi danymi
Plik WoWpoPolsku_Quests.lua o rozmiarze 16 bajtów został przesłany na serwer.
Plik WoWpoPolsku_Quests.lua nie jest plikiem zapisu questów dodatku WoWpoPolsku-Quests! "


Edit:
Post przeniesiony do działu pomocy.
Mógł być napisać dokładnie do jakich folderów wchodzisz, by dostać się do tego pliku.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 389

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Platine » 25 wrz 2018, 11:27

16 bajtów pliku, to raczej nic w nim nie ma.
Możesz zawartość wkleić tu - zobaczymy co tam jest.

Arakiel
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 18
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Arakiel » 25 wrz 2018, 11:32

D:\Gry\World of Warcraft\WTF\Account\JEDREKS\Burning Legion\Arakiel\SavedVariables\WoWpoPolsku_Quests.lua

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 491
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Borygo » 25 wrz 2018, 11:56

Arakiel pisze:
25 wrz 2018, 11:32
D:\Gry\World of Warcraft\WTF\Account\JEDREKS\Burning Legion\Arakiel\SavedVariables\WoWpoPolsku_Quests.lua
I wszystko jasne, to zły plik. W zakładce od wgrywania pliku jest napisane:

WOW/Wtf/Account/[nr serwera]/SavedVariables/

Niepotrzebnie wchodzisz w \JEDREKS\Burning Legion\Arakiel\SavedVariables,
masz wejść w \JEDREKS\SavedVariables

Arakiel
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 18
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Arakiel » 25 wrz 2018, 12:53

ponieważ ja w folderze account mam tylko 2 foldery:
Jedreks oraz Saved Variables z czego ten drugi jest pusty i dopiero w folderze Jedreks jest nazwa serwera : Burning legion a w nim nazwy moich postaci i pliki.

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 389

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Platine » 25 wrz 2018, 13:58

A w Burning Legion nie masz od razu folderu SavedVariables ?
Bo dodatek nie zapisuje danych oddzielnie dla każdej postaci, tylko na serwer.

Sprawdź także datę i czas modyfikacji pliku. Będziesz widział, czy gra coś zapisywała ostatnio do pliku, czy jest to plik jakiś stary.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 491
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Borygo » 25 wrz 2018, 15:58

U mnie to tak wygląda:

Obrazek


I w folderze SavedVariables są zapisane wszystkie ustawienia AddOnów:

Obrazek

Arakiel
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 18
Frakcja: Horda
Rasa: Nieumarły

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Arakiel » 25 wrz 2018, 22:38

OK udało się! ( gdzieś tam z boku był jeszcze 1 folder Saved Variables )
Podsumowanie!
Liczba wszystkich questów: 40
Liczba istniejących już questów w bazie EN: 34
Liczba dopisanych questów do bazy: 4
Liczba uzupełnionych danych w bazie EN: 6
Liczba questów pominiętych (niekompletnych): 2

Rozumiem, że teraz muszę usunąć ten plik WoWpoPolsku_Quests.lua oraz WoWpoPolsku_Quests.bak ale czy mam go usunąć ze wszystkich folderów Saved Variables (mam ich łącznie 3) czy tylko z folderu z którego wam go przesłałem?

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 491
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Problem z plikiem Lua

Post autor: Borygo » 25 wrz 2018, 23:43

Tylko z tego co właśnie zgrałeś, dzięki temu już nie będą uwzględniane podczas następnego wgrywania bazy.

ODPOWIEDZ