Tlumaczenie UI

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie interfejsu gry
Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 178

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Platine » 11 lut 2018, 11:36

Mam już gotową pierwszą wersję UI spolszczającą elementy: MicroButtons

Addon "Polish_UI" do testowania: http://panel.wowpopolsku.pl/files/Polis ... 0_1.01.zip

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gelu
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 22
Frakcja: Przymierze
Rasa: Worgen
Klasa: Druid

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Gelu » 11 lut 2018, 12:04

Jestem pod wrażeniem pracy jaką wkładacie! Oby tak dalej.

Soja
Private | Scout
Private | Scout
Posty: 7
Frakcja: Horda
Rasa: Krwawe elf
Klasa: Rycerz śmierci

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Soja » 11 lut 2018, 17:27

Do Polonisty mi daleko, ale "znajdowanie gildii" :p Osobiście proponowałbym "wyszukiwanie gildii"

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 178

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Platine » 11 lut 2018, 18:49

Mamy już kolejne elementy interfejsu Wow'a spolszczone:
  • GameMenuFrame
  • CharacterFrame
  • SpellBookFrame
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://panel.wowpopolsku.pl/files/Polis ... 0_1.01.zip

Awatar użytkownika
ghoulrape
Tłumacze
Tłumacze
Posty: 6
Lokalizacja: Gdańsk
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Rycerz śmierci

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: ghoulrape » 11 lut 2018, 19:16

Całkiem spoko, przydałaby się jedynie pasująca czcionka z polskimi ogonkami. No i lekka poprawa niektórych tłumaczeń, np odłamy na frakcje czy cuś. A okno "Szukanie/Wyszukiwanie Gildii" po dołączeniu do takowej zmienia się na Panel Gildii lub coś takiego. Warto looknąć, czy po dołączeniu do gildii zmienia się tylko nazwa tego okna czy już tam odnosi się do innej w ogóle rzeczy.
Obrazek

Gelu
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 22
Frakcja: Przymierze
Rasa: Worgen
Klasa: Druid

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Gelu » 11 lut 2018, 19:50

Znalazłem dwa błędy.
Po dołączeniu do gildii nazwa powinna zmienić się na "gildia", lecz nadal pozostaje "Wyszukiwanie gildii".

Drugi błąd dotyczy zakładki "Księga czarów i zdolności" Tłumaczy w niej tak jak na zrzucie z ekranu, lecz po zmianie strony, albo kategorii zaklęć tłumaczenie znika. Jak otworzy się ponownie tą sama zakładkę (poprzez kliknięcie dwa razy "p") wszystko działa poprawnie

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 178

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Platine » 11 lut 2018, 22:17

OK, dzięki za testy. Zrobiłem kilka poprawek:
  • Gildia - sprawdzane jest czy gracz jest w gildii (Wyszukiwanie gildii / Gildia)
  • Odłam -> Frakcja
  • SpellBook - kliknięcie na zakładki kategorii też powołują zmianę PL
  • czcionka z polskimi znakami była ładowana z nieprawidłowej lokalizacji; można też użyć innego pliku z czcionkami, ale ta co jest teraz najbardziej odpowiada czcionce wersji angielskiej
http://panel.wowpopolsku.pl/files/Polis ... 0_1.01.zip

Gelu
Corporal | Grunt
Corporal | Grunt
Posty: 22
Frakcja: Przymierze
Rasa: Worgen
Klasa: Druid

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Gelu » 11 lut 2018, 22:42

Popraw literówkę na końcu w linku w adresie, bo jest wowpopolski.pl, zamiast wowpopolsku.pl :D

Przetestowałem zmiana zakładek działa poprawnie, ale jak masz księgę zaklęć i w zakładce np "General" przejdziesz do strony drugiej tłumaczenie znika. Ponowne otwarcie naprawia to.

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, są klasy które posiadają peta i wtedy pojawia się trzecia zakładka "pet". Na górze wyświetla "księga zaklęć", a powinno pet, chociaż jeśli to tłumaczenie to raczej powinno być zwierzak/towarzysz

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 178

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: Platine » 12 lut 2018, 8:50

Dzięki, za uwagi. Wowpopolsku.pl poprawione :)

Zwierzaka dodam po południu.
Muszę też obsłużyć zmiany stron w poszczególnych zakładach - też po południu.

http://panel.wowpopolsku.pl/files/Polis ... 0_1.01.zip

T0meK
Posty: 4
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Mag

Re: Tlumaczenie UI

Post autor: T0meK » 13 lut 2018, 12:13

W wersji 3.3.5 nie działa:

-GameMenuFrame
-CharacterFrame

ODPOWIEDZ